Maver Superlithium Light Bolo 600

Maver Superlithium Light Bolo 600

Maver Superlithium Light Bolo 600

  • Brend: Maver
  • Kod proizvoda: Maver Superlithium Light Bolo 600
  • SKU:
  • Dostupnost: U zalihama
  • 38,300.00RSD

Svi štapovi koji u svom nazivu imaju SUPERLITHIUM i koji širom sveta uživaju ugled i divljenje, sinonim su uspešne simbioze kompanija Maver i fabrike "Reglass" iz Bolonje. Svaki Superlithium štap sa ponosom na blank stavlja oznaku poreka: Made in Italy.

Inžinjeri iz Maver-a i Reglass-a su u saradnji sa profesionalnim Maver timom odlučili da u 2021. godini načine korak dalje u poboljšanju kvaliteta i performansi bolonjeze štapova sa oznakom Superlithium. Rezultat ovih napora je sasvim nova serija bolonjeze štapova, koja obuhvata tri modela:

- SUPERLITHIUM POWER 

- SUPERLITHIUM MEDIUM

- SUPERLITHIUM LIGHT

Ova serija je praktično zamenila 4 godine prisutnu seriju: Superlithium Super Potente, Veloce i Leggera.

Mnogi ribolovci će pomisliti da nova serija bolonjeza predstavlja samo redizajniranu prethodnu seriju Superlithium Super. Nisu u pravu. Nova serija Superlithium je poseban projekat, koji predstavlja veliki iskorak u poboljšanju performansi bolonjeze štapova. Novo je to što su prva sekcija štapa (drška) i druga iznad rađene na sasvim novoj mandreli (rosfraj šipka preko koje se motaju plaštevi karbona i smola) od najkvalitetnijih karbona iz "Toray", uz dodatni plašt od nano karbona i uz korišćenje patentirane Nanolith tehnologije. Gornje sekcije su rađene po identičnoj tehnologiji kao najkvalitetniji Maver bolonjez Superlithium Evanon. 

SUPERLITHIUM MEDIUM je proizveden u najboljoj italijanskoj tradiciji štapova sa progresivnom akcijom. Lakši je u odnosu na Superlithium Power, ali i dalje ovaj model spada u kategoriju ekstremno snažnih bolonjeza, namenjenih za lov svih vrsta riba i na svim tipovima voda, uz upotrebu najlona od 0,10 - 0,16 mm. 

U katalogu Maver-a za 2021 godinu piše da Superlithium Medium ima fast akciju, što je razumljivo, jer Italijani najčešće love sa bolonjezima izrazito spore akcije. Ovaj  model je definitivno brz na kontri, a u fazi zabačaja ne "talasa", već se momentalno umiri. Međutim, naš je utisak da je ovo klasičan primer štapa sa brzom i progresivnom akcijom, koji nam garantuje uspešne zabačaje i kontre, a na prijemu ribe savijaju se preko polovine, što je garancija da će broj spadanja ribe biti sveden na minimum. Superlithium Medium po svojim karakterisikama neodoljivo podseća na slavni Superlithium Evanon Medium, pa smo ubeđeni da je ovo pravi izbor profesionalaca.

Sifra Model Dužina - cm. Trans.dužina - cm. Tezina bacanja - gr. Br.sekcija Težina stapa - gr. Broj karika
6976 Maver Superlithium Light 600 600 140 6 218 9

Povezani proizvodi